• 2.168 +1 Vakantiehuizen-Italie.nl
  • Trustpilot 7.6

070 416 8 480

Morgen bereikbaar vanaf 09:00 uur
Openingstijden
Vandaag: Gesloten
Morgen: Gesloten
Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
  • Home
  • Vakantie-Italie

Vakantie in Italië

Beleving

Een vakantie in Italië wordt een intense beleving. Italië was in de oudheid het centrum van het trotse Romeinse Rijk dat uitgroeide tot het grootste rijk van Europa. Nog overal, en niet alleen in Italië, kunnen we de restanten bewonderen.

Eilanden

Ten noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Middellandse Zee, de Tyrreense Zee, de Ionische Zee bij Griekenland en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden horen bij Italië. De hoofdstad van dit immense land is Rome.

Sociale contacten

Italië heeft een eigen gezicht, met per regio eigen tradities. Italianen weten hun sociale leven goed te onderhouden en besteden alle tijd aan het samenzijn. De familie staat voorop. Vooral in de ontspannen en minder zakelijke provincies in het zuiden gaat u kennismaken met kleine kleurrijke dorpjes waar iedere gelegenheid wordt aangegrepen om feest te maken. Lange tafels met dampende pasta en kruiken vol rode chianti staan op het dorpsplein en iedereen is welkom.

Wandelpaden

De kust is levendig en kleurrijk met lange stroken fijn wit zand of kleine serene baaien verscholen tussen haventjes bij piepkleine dorpjes. Dorpjes waar de pastoor nog helpt om de manden verse vis op de kade te sjouwen. Het binnenland is afwisselend lieflijk met bolle bonkige heuvels en hoge cipressen waartussen u heerlijk kunt wandelen over goed uitgezette wandelpaden. Het noorden van Italië is ook indrukwekkend, regio's als de Dolomieten en Lombardije bieden prachtige wandelmogelijkheden.

Cultureel erfgoed

In steden als Florence, Rome of Milaan heeft u dagen nodig om te genieten van al het cultureel erfgoed. Assisi, San Gimignano of Taormina op Sicilië zijn dorpjes waar u niet minder tijd nodig heeft om alles te bewonderen. En dan hebben we het nog niet gehad over Sardinië of de goed bewaarde resten van de Griekse beschaving op Sicilië.

Vijf dorpjes

En oh ja, we waren bijna het Gardameer of Cinque Terre vergeten, de beroemde vijf dorpjes langs de Italiaanse kust in Ligurië, een schilderachtige, rotsige kuststrook tussen Levanto en La Spezia. Hoe dan ook, een vakantie in Italië wordt een reis door een prachtig land met unieke tradities, idyllische landschappen en een gepassioneerde gastronomie.

Vind uw vakantiehuis in Italië

aanbiedingen in Italië

VHI-1281676

Le Volte

1 week vanaf € 710
max. 4 personen
Foligno - Loc. Tenne

BOEK NU
VHI-1281288

Tabaccaia

1 week vanaf € 531
max. 6 personen
Lucignano

BOEK NU
VHI-1273903

Chalet Antey Penta

1 week vanaf € 880
max. 12 personen
Cervinia Loc Antey St Andre

BOEK NU
VHI-1275536

Jolly

1 week vanaf € 819
max. 6 personen
Colombare - Sirmione

BOEK NU

Zoeken met kaart

zoek vakantiehuizen op de kaart

Deze website maakt gebruik van Flash. Indien u deze melding ziet heeft u niet de juiste versie van de Flash player geinstalleerd. Klik hier om de meest recente versie van de Flash player te downloaden.

zoek in ons vakantiehuizen aanbod

Zwembad Vakantiepark

 

Vakantiehuizen-Italie.nl plaatst zorgvuldig alle vakantiehuizen in Italië voor u op een rij. Een vakantiehuis of vakantiepark in Italië boeken? Vergelijk het aanbod en prijzen van alle reisorganisaties op vakantiehuizen-italie.nl en boek online!

Uw laatst bekeken huizen (0)

Weergeven

Sluit dit scherm (x)
Wij hebben de geselecteerde woning(en) voor u bewaard.

Klik bovenin de pagina op de link "Mijn bewaarde huizen" om uw selectie te bekijken.